Mijn favorieten

Taxaties

Taxaties zijn een specialistisch onderdeel van ons kantoor. Zowel particulieren, bedrijven als instellingen maken gebruik van onze kennis als het gaat om een taxatierapport. Hiervoor hebben zij uiteenlopende redenen: van een hypotheekaanvraag, aanvraag van een opstalverzekering en het bepalen van herbouwwaarde, tot het nemen van een aan- of verkoopbeslissing en het bepalen van de fiscale waarde van een object. 

 

Waarom een taxatie?

Juist vanwege de uiteenlopende redenen, is de eerste vraag die wij je stellen: ‘Waarom wil je een taxatie laten uitvoeren?’ Wanneer wij weten waarvoor de taxatie bedoeld is, kunnen wij het soort taxatie bepalen. Ook kunnen we de juiste soort waarde bepalen. Zo is een verkoopwaarde bijvoorbeeld anders dan een executiewaarde. En een executiewaarde verschilt weer van een herbouwwaarde. Wij zijn gecertificeerd NWWI-taxateur. Het NWWI, Nederlands Woning Waarde Instituut, keurt onze taxatierapporten en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld.

 

“Wij zijn zeer tevreden over de wijze van taxatie en het bepalen van de marktwaarde. De andere makelaars wisten voor ze binnen kwamen eigenlijk al de vraagprijs. We hadden bij Postma het idee dat er echt gekeken werd naar de meerwaarde van onze woning. Ondanks dat wij de vraagprijs eigenlijk hoger wilden, hebben wij het advies gevolgd omdat dit met gedegen argumenten werd ondersteund. Daarom hebben we ze later ook ingeschakeld voor de aankoop van onze nieuwe woning.”

 

Taxatie in ‘t kort

Bij een taxatie doen wij uitgebreid onderzoek naar de kadastrale situatie, eigendom, ligging, bouwkundige- en milieuaspecten. We bekijken en beoordelen hierbij ook de onderhoudsstaat van je woning of bedrijfsobject. En mochten wij aanleiding zien om een bouwkundig onderzoek te laten verrichten, dan zullen wij dit je zeker ook adviseren. Het eindoordeel leggen we vast in het taxatierapport. Dit is al enkele dagen na opname beschikbaar. 

 

 

     

       Waarom taxatie door Postma makelaars?

       • Snelle beschikking over het taxatierapport

       • Geaccepteerd door alle geldverstrekkers

       • Goed en onderbouwd waardeoordeel

       • Gecertificeerd NWWI-taxateur

 

      Meer informatie over taxaties of een afspraak maken? 

      Bel ons (0570) 517 517 of stuur ons een e-mail.