Woning taxatie
door een gecertificeerd taxateur

Heb jij een taxatierapport nodig?

De waarde van een woning wordt door een taxatie bepaald. Zo'n taxatie kan om verschillende redenen nodig zijn. Het meest voorkomende voorbeeld is de hypotheekaanvraag. Wanneer jij een huis wilt kopen, heb je een gevalideerd taxatierapport nodig voor de aanvraag van de financiering. Andere redenen zijn:

  • Bij het aankopen of verkopen van een woning;
  • Indien je in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie;
  • Bij overdrachten binnen familie en dergelijke;
  • Bij onteigening van je woning;
  • Bij een echtscheiding.

Een taxatie kan ook worden uitgevoerd wanneer je een grondige verbouwing hebt gedaan en een taxatie nodig is om de waarde opnieuw te bepalen. Met onze taxateurs ben je verzekerd van een valide taxatie van jouw woning.

Waarom een taxatie door Postma Makelaars?

 • Snelle beschikking over het taxatierapport
 • Geaccepteerd door alle geldverstrekkers
 • Goed en onderbouwd waardeoordeel
 • Gecertificeerd NWWI-taxateur

Een taxatie in drie stappen

1. Kennismaken
Laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Onze taxateur neemt contact met je op. We bespreken je wensen, behoeften en geven ons scherpe tarief af.
2. Taxeren
Mogen wij jou woning taxeren? Dan belt de taxateur met je om een afspraak in te plannen. Uiteraard alleen op een moment wanneer het jou schikt.
3. Taxatierapport
De bevindingen van stap 2 worden uitgewerkt in een taxatierapport. Deze krijg je toegestuurd. Je kunt het rapport inzien na de validatie.

Kwaliteitswaarborg

Dankzij de NVM-database, die wordt bijgehouden door ruim 4.000 NVM-makelaars, heeft een NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd. Door de actualiteit zijn wij als NVM-taxateur goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Dit zijn essentiële punten om de waarde van onroerend goed te bepalen. Veel geldverstrekkers (banken) verlangen een zogenaamd gevalideerd taxatierapport. Doordat wij zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en geaccepteerd rapport.

Taxatie aanvragen

Bij een taxatie doen wij uitgebreid onderzoek naar de kadastrale situatie, eigendom, ligging, bouwkundige- en milieuaspecten. We bekijken en beoordelen hierbij ook de onderhoudsstaat van je woning of bedrijfsobject. En mochten wij aanleiding zien om een bouwkundig onderzoek te laten verrichten, dan zullen wij dit je zeker ook adviseren. Het eindoordeel leggen we vast in het taxatierapport. Dit is al enkele dagen na opname beschikbaar.

Taxatie van jouw woning?

Onze taxateurs staan voor je klaar!

We bellen je binnen 1 werkdag terug om een afspraak met je in te plannen.

Snel een taxatie aanvragen

Dit vinden onze klanten

9.0 Jelle van Nijen Hallenstraat 3 21 nov. 2023

Het contact met makelaarsbedrijf Postma was steeds erg prettig en behulpzaam. De heer Rob Kreileman heeft ons uitstekend geholpen. Inmiddels zijn wij verhuisd naar ons nieuwe adres Graaf Florisstraat...

10 Marije Ruhe 03 nov. 2023

Prima makelaarskantoor! Fijne, vlotte communicatie met Daniela en haar team. Het huis is razendsnel voor de vraagprijs verkocht en de begeleiding blijft adequaat tot en met de overdracht. Wij zijn er...

9.5 Anoniem Kortricklaan 266 03 nov. 2023

Laura heeft ons huis binnen een week verkocht. Zeer goede tekst geschreven en goede begeleiding. Zeer aan te bevelen.

10 Judith M 10 okt. 2023

Prima! Fijn contact, vlotte communicatie en mijn huis razendsnel verkocht.

8.0 Bert Bremmer 01 okt. 2023

Prima begeleiding door Daniela, kundig, professioneel en vriendelijk vooral.

10 Steven van Griethuijsen 15 sep. 2023

Prettig contact, duidelijke afspraken met een goed resultaat. Complimenten voor de makelaar en het team dat onze verkoop begeleid heeft!

9.8 Dhr. Steven van Griethuijsen Bergpoortstraat 37 15 sep. 2023

Erg prettig contact, De samenwerking verliep soepel, volgens afspraak en naar verwachting. Met als resultaat dat het appartement snel en goed verkocht is.

10 Anoniem Hoge Hondstraat 43 14 sep. 2023

Kan me bij de aankoop van de nu verkochte woning 28 jaar geleden geen makelaar herinneren. De keuze voor Postma Makelaars was simpel: één van die makelaars is een buurvrouw. Die vertrouwdheid bleek...

8.0 Lorenzo Philippo Karel de Grotelaan 66 12 sep. 2023

Ik had dit huis bezichtigd maar dacht dit huis gaat voor meer weg. Door makelaar Postma heb ik dit huis voor de vraag prijs kunnen kopen. In mijn eentje was dit niet gelukt. Wil je een huis kopen neem...

10 Anoniem Pothoofd 55 11 sep. 2023

Huis verkopen is een hoop werk. Je moet veel papieren opzoeken en invullen. Daar waar je er niet uitkwam sprong het kantoor voor je in de bres. Alles liet heel voorspoedig.

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Postma Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top