Woning taxatie
door een gecertificeerd taxateur

Heb jij een taxatierapport nodig?

De waarde van een woning wordt door een taxatie bepaald. Zo'n taxatie kan om verschillende redenen nodig zijn. Het meest voorkomende voorbeeld is de hypotheekaanvraag. Wanneer jij een huis wilt kopen, heb je een gevalideerd taxatierapport nodig voor de aanvraag van de financiering. Andere redenen zijn:

  • Bij het aankopen of verkopen van een woning;
  • Indien je in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie;
  • Bij overdrachten binnen familie en dergelijke;
  • Bij onteigening van je woning;
  • Bij een echtscheiding.

Een taxatie kan ook worden uitgevoerd wanneer je een grondige verbouwing hebt gedaan en een taxatie nodig is om de waarde opnieuw te bepalen. Met onze taxateurs ben je verzekerd van een valide taxatie van jouw woning.

Waarom een taxatie door Postma Makelaars?

 • Snelle beschikking over het taxatierapport
 • Geaccepteerd door alle geldverstrekkers
 • Goed en onderbouwd waardeoordeel
 • Gecertificeerd NWWI-taxateur

Een taxatie in drie stappen

1. Kennismaken
Laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Onze taxateur neemt contact met je op. We bespreken je wensen, behoeften en geven ons scherpe tarief af.
2. Taxeren
Mogen wij jou woning taxeren? Dan belt de taxateur met je om een afspraak in te plannen. Uiteraard alleen op een moment wanneer het jou schikt.
3. Taxatierapport
De bevindingen van stap 2 worden uitgewerkt in een taxatierapport. Deze krijg je toegestuurd. Je kunt het rapport inzien na de validatie.

Kwaliteitswaarborg

Dankzij de NVM-database, die wordt bijgehouden door ruim 4.000 NVM-makelaars, heeft een NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd. Door de actualiteit zijn wij als NVM-taxateur goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Dit zijn essentiƫle punten om de waarde van onroerend goed te bepalen. Veel geldverstrekkers (banken) verlangen een zogenaamd gevalideerd taxatierapport. Doordat wij zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en geaccepteerd rapport.

Taxatie aanvragen

Bij een taxatie doen wij uitgebreid onderzoek naar de kadastrale situatie, eigendom, ligging, bouwkundige- en milieuaspecten. We bekijken en beoordelen hierbij ook de onderhoudsstaat van je woning of bedrijfsobject. En mochten wij aanleiding zien om een bouwkundig onderzoek te laten verrichten, dan zullen wij dit je zeker ook adviseren. Het eindoordeel leggen we vast in het taxatierapport. Dit is al enkele dagen na opname beschikbaar.

Taxatie van jouw woning?

Onze taxateurs staan voor je klaar!

We bellen je binnen 1 werkdag terug om een afspraak met je in te plannen.

Snel een taxatie aanvragen

Dit vinden onze klanten

9.0 Anoniem Fockinckstraat 13 14 aug. 2022

Contact verliep vriendelijk en snel. Zijn bereid om een stapje extra te doen. Zo zijn er op verzoek een aantal extra bezichtigingen ingepland.

9.5 Anoniem Joost van den Vondellaan 22 18 jul. 2022

Laura is deskundig en daadkrachtig. Ze doet wat ze zegt en is naast zakelijk ook zeer prettig in de omgang. Een aanrader!

9.8 Dhr. Aziz Pala President Steynstraat 18 23 jun. 2022

Mijn ervaringen met Postma makelaar zeer positief. Laura Postma is een professioneel en deskundige makelaar. De deskundigheid van haar gaf ons als verkoper rust en vertrouwen. Kantoor altijd...

10 Anoniem Cramerstraat 3 03 jun. 2022

Wat een fijne makelaar! De communicatie was prettig, ik werd goed op de hoogte gehouden en alles liep heel vlot. Afspraken werden snel gemaakt en altijd nagekomen. Wat een bijkomend voordeel is, is...

10 Anoniem Cramerstraat 3 02 jun. 2022

Wat een fijne makelaar! De communicatie was prettig, ik werd goed op de hoogte gehouden en alles liep heel vlot. Afspraken werden snel gemaakt en altijd nagekomen. Wat een bijkomend voordeel is, is...

9.0 Mevr. Arendsen Romeyn de Hooghestraat 41 29 mei 2022

Postma vinden we een goede makelaar. Ze staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Denken met je mee. Prettige omgang.

9.0 Dhr. Voerman Constantijn Huygensstraat 53 15 mei 2022

Erg goede begeleiding. En ze hebben een goed bereik en netwerkwerk. Zeer tevreden over hun aanpak en expertise. Ze kennen de huizenmarkt in Deventer erg goed en weten goed hoe in te zetten op een...

8.8 Anoniem Constantijn Huygensstraat 53 15 mei 2022

Prima makelaar! Goede communicatie en adviezen wat wel en niet te doen. Ze zitten er bovenop en zijn sterke onderhandelaars. Aanrader!

10 Dhr. M. Dorenbusch Bernard Luninckstraat 15 08 mei 2022

We zijn Theo enorm dankbaar voor de goede begeleiding bij de verkoop van onze woning. Hij kent de markt in Deventer erg goed, geeft waardevolle praktische tips, straalt rust uit, denkt goed mee en is...

9.8 Anoniem L.H. Pottstraat 12 01 mei 2022

Het liep heel goed, we hebben weinig te melden er was gelijk een goed contact. Er werd goed mee gedacht en gekeken naar de woning voor de prijs bepaling en wat eventueel in de woning kon worden...

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Postma Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top