Woning taxatie
door een gecertificeerd taxateur

Heb jij een taxatierapport nodig?

De waarde van een woning wordt door een taxatie bepaald. Zo'n taxatie kan om verschillende redenen nodig zijn. Het meest voorkomende voorbeeld is de hypotheekaanvraag. Wanneer jij een huis wilt kopen, heb je een gevalideerd taxatierapport nodig voor de aanvraag van de financiering. Andere redenen zijn:

  • Bij het aankopen of verkopen van een woning;
  • Indien je in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie;
  • Bij overdrachten binnen familie en dergelijke;
  • Bij onteigening van je woning;
  • Bij een echtscheiding.

Een taxatie kan ook worden uitgevoerd wanneer je een grondige verbouwing hebt gedaan en een taxatie nodig is om de waarde opnieuw te bepalen. Met onze taxateurs ben je verzekerd van een valide taxatie van jouw woning.

Waarom een taxatie door Postma Makelaars?

 • Snelle beschikking over het taxatierapport
 • Geaccepteerd door alle geldverstrekkers
 • Goed en onderbouwd waardeoordeel
 • Gecertificeerd NWWI-taxateur

Een taxatie in drie stappen

1. Kennismaken
Laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Onze taxateur neemt contact met je op. We bespreken je wensen, behoeften en geven ons scherpe tarief af.
2. Taxeren
Mogen wij jou woning taxeren? Dan belt de taxateur met je om een afspraak in te plannen. Uiteraard alleen op een moment wanneer het jou schikt.
3. Taxatierapport
De bevindingen van stap 2 worden uitgewerkt in een taxatierapport. Deze krijg je toegestuurd. Je kunt het rapport inzien na de validatie.

Kwaliteitswaarborg

Dankzij de NVM-database, die wordt bijgehouden door ruim 4.000 NVM-makelaars, heeft een NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd. Door de actualiteit zijn wij als NVM-taxateur goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Dit zijn essentiƫle punten om de waarde van onroerend goed te bepalen. Veel geldverstrekkers (banken) verlangen een zogenaamd gevalideerd taxatierapport. Doordat wij zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en geaccepteerd rapport.

Taxatie aanvragen

Bij een taxatie doen wij uitgebreid onderzoek naar de kadastrale situatie, eigendom, ligging, bouwkundige- en milieuaspecten. We bekijken en beoordelen hierbij ook de onderhoudsstaat van je woning of bedrijfsobject. En mochten wij aanleiding zien om een bouwkundig onderzoek te laten verrichten, dan zullen wij dit je zeker ook adviseren. Het eindoordeel leggen we vast in het taxatierapport. Dit is al enkele dagen na opname beschikbaar.

Taxatie van jouw woning?

Onze taxateurs staan voor je klaar!

We bellen je binnen 1 werkdag terug om een afspraak met je in te plannen.

Snel een taxatie aanvragen

Wat onze klanten vinden

10 SenS SenS 18 nov. 2022

Postma is een laagdrempelig, hartelijk en tegelijkertijd prettig zakelijk makelaarskantoor dat wij aan iedereen kunnen aanbevelen. Wij hebben met makelaar Daniela Giugie een vertrouwensband kunnen...

10 Bart van Wonderen 07 nov. 2022

Hele fijne makelaar. Super behulpzaam. Zowel bij verhuur als verkoop altijd heel fijn in het contact. Kan iedereen deze makelaar in Deventer aanraden!

8.8 Dhr. Richard Hachmang (gerichte aankoop) Bruynssteeg 28 c 11 okt. 2022

Fijn contact, deskundig en behulpzaam! Heeft ons goed geadviseerd en behoedt voor verkeerde aankoop! Uiteindelijk een fantastisch appartement in de oude binnenstad gekocht! Zijn zeer tevreden!

9.8 Anoniem Laan van Borgele 3 05 okt. 2022

Boven verwachting. Een onverwachte complicatie prima afgehandeld.

9.0 Dhr. H.G.A Kleine Kannenburg 302 30 sep. 2022

Onze makelaar was Laura. Ze heeft ons op een zeer professionele, maar ook heel persoonlijke manier geholpen. Ze handelde zeer deskundig en adequaat. Wij bevelen haar van harte aan!

9.5 Anoniem Swaefkenstraat 23 17 sep. 2022

We zijn zeer tevreden over Postma Makelaars! Er werd goed meegedacht met onze persoonlijke wensen, geven ruimte voor eigen initiatief. Ze kunnen snel schakelen, zijn goed op de hoogte van de...

10 Anoniem Johan Roebersstraat 74 12 sep. 2022

Een deskundig makelaar met kennis van zaken. Laura denkt mee met je als verkopende partij en geeft goede adviezen. Mede hierdoor zorgt Postma voor een verkoop binnen een prettige termijn.

9.0 Anoniem Rijsweerdsweg 13 29 aug. 2022

Het eerste kennismakingsgesprek verliep heel erg goed. Duidelijk verhaal hoe de verkoop van het huis zou plaats vinden. Alle afspraken werden goed nagekomen. We werden goed op de hoogte gehouden. Het...

8.5 Anoniem Graaf van Burenstraat 2 F40 16 aug. 2022

Goed, in goed overleg een mooi resultaat behaald. Voordeel behaald bij een bod vaneen ander dat in prijs gelijk was.

9.0 Anoniem Fockinckstraat 13 14 aug. 2022

Contact verliep vriendelijk en snel. Zijn bereid om een stapje extra te doen. Zo zijn er op verzoek een aantal extra bezichtigingen ingepland.

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Postma Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top