Spannend om in deze tijd een huis te kopen?

Denk eens aan kopen onder voorbehoud

Vind je het een spannende tijd om een woning te kopen, omdat je niet zeker weet of je jouw eigen woning snel kan verkopen? Dat is begrijpelijk. We vertellen je graag meer over een aantal clausules die het voor kopers een stuk aantrekkelijker maken om stappen te zetten op de huizenmarkt. Wanneer je een woning bezit terwijl jij je potentiële droomhuis tegenkomt, dan is er de mogelijkheid om deze te kopen onder voorbehoud. Dus wanneer het de koper niet lukt om zijn/haar woning voor een bepaalde datum te verkopen, dan is er de mogelijkheid om de koopovereenkomst te ontbinden. Hier zijn speciale clausules voor bedacht, de 48-uurs clausule en de No-risk clausule van NVM zijn de meeste bekende. Komen de koper en de verkoper tot een overeenstemming? Dan wordt er een termijn afgesproken waarin de woning van de koper onvoorwaardelijk verkocht dient te zijn.

Postma Makelaars home content

Huis kopen zonder risico

Voor de koper is dit erg interessant. Op deze manier kun je zonder veel risico te nemen toch een bod doen op je droomhuis. En dit terwijl je je eigen huis nog zonder zorgen bezit en geen dubbele lasten hoeft te betalen. Daarnaast bepaal je zelf wanneer je de echte stap zet en je kunt je altijd kosteloos ontbinden aan de koop. Hier zit ook een keerzijde aan, want voor de verkopende partij is het voorbehoud van verkoop eigen woning heel onzeker. Dit komt omdat de verkoper erg afhankelijk is van de verkoop van het huis van jou als koper.

NVM No-risk clausule

Om deze risico's van beide partijen in balans te brengen is er door NVM een clausule bedacht. Dit houdt in dat de woning van de verkoper onder voorbehoud is verkocht, maar dit hoeft niet in de advertentie te staan. Hierdoor kunnen er andere geïnteresseerden het huis van de verkoper komen bezichtigen en ook een bod uitbrengen. Wanneer iemand anders een beter bod doet, dan kan de verkoper dit accepteren. Door de No-risk clausule van NVM heeft de oorspronkelijke koper het recht om binnen 48 uur de koop te laten ontbinden of om de woning te kopen.

Vragen over de voorbehoud verkoop eigen woning/koop eigen woning clausules?

Heb je zelf een droomhuis gezien waar je een bod op zou willen doen maar houdt iets je tegen? Heb je vragen of wil je meer weten over het kopen of verkopen onder voorbehoud? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij je kunnen helpen met het in kaart brengen van jouw huidige situatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek. We denken graag met je mee!

Meer weten over de mogelijkheden in jouw situatie?

Neem contact op met onze makelaar

Onze makelaar kijkt graag samen met jou naar de beste mogelijkheden.

Neem contact met mij op:

Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Hypotheken & Verzekeringen
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top