Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaartDeze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart
22 mrt. 2024·
Leestijd:

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

1. Rust zorgt voor meer ruimte

Het is belangrijk dat kopers een goed beeld krijgen van de beschikbare ruimte. Hoe minder vol een woning is, hoe beter. Je creëert ook ruimte door je woning op te ruimen en de meeste persoonlijke spullen alvast in te pakken. Een bijkomend voordeel is dat het ook daadwerkelijk tijd scheelt als je echt gaat verhuizen. Probeer verder één of twee positieve punten in de ruimte te benadrukken door de meubels in die richting te plaatsen én zorg voor een ruimtelijk effect door de looppaden breed te maken en de meubels iets van de muur te zetten.

2. Neutraliteit

Als bewoner heb je vaak een blinde vlek ontwikkeld voor je eigen inrichting. Gedurende de jaren verzamel je veel spullen en krijgt je huis steeds meer een eigen stijl. Al deze persoonlijke spullen kunnen afleiden en de kamer onnodig chaotisch en vol maken. Een koper probeert hier juist doorheen te kijken om de woning te kunnen zien als zijn of haar droomhuis. Berg dan ook zoveel mogelijk persoonlijke spullen op, denk hierbij aan foto’s, speelgoed, kindertekeningen, souvenirs en verzamelingen. Draaf hierin niet door, het huis moet nog wel sfeer uitstralen. Een te lege kamer oogt troosteloos. Het is daarom handig om je tijdens het opruimen te verplaatsen in de koper; wat zouden zij wel of juist niet willen zien? Denk hierbij terug aan de eerste keer dat je zelf het huis bekeek.

3. Schoonmaken

Een logische tip: maak je huis grondig schoon tijdens een bezichtiging. Ook al is je huis nog zo mooi ingericht, als het niet schoon is zal een koper zich hierdoor laten afleiden en de waarde van je huis lager inschatten.

4. Repareer schoonheidsfoutjes

Een klein scheurtje in het behang, een losse plint of een boorgaatje in de wand? Repareer deze schoonheidsfoutjes nog snel voor de bezichtiging. Let vooral op de binnenkomst. De klant komt binnen bij de voordeur, zorg dat deze niet klemt en dat de hal niet volstaat met spulletjes. De eerste indruk kun je maar één keer maken, dus zorg dat alles er goed verzorgd uit ziet.

5. Frisheid

Laat je woning goed luchten voor de bezichtiging en voorkom ongewenste vieze geuren door de kattenbak schoon te maken, de vuilnisbak te legen en de eetbakjes van huisdieren buiten te zetten. Creëer een gezellige sfeer door zoveel mogelijk licht binnen te laten in huis. Lap de ramen, laat de gordijnen open en doe sfeerverlichting aan. Voorzie de kamers daarnaast van een aangename temperatuur en zet een bos verse bloemen op tafel. Dit is ook belangrijk om te doen voordat er foto’s worden gemaakt.

6. Hoteluitstraling

Nogmaals, een kijker wil zijn of haar huis zien en niet jouw huis. Dit bereik je door de badkamer en slaapkamer een hoteluitstraling te geven. Zorg voor een nette badkamer door je dagelijkse verzorgingsproducten op te bergen in kastjes. Maak daarnaast je bed op met een sprei en sierkussens. Dit geeft een neutrale, rustige sfeer. Lakens en dekbedhoezen zijn daarentegen vaak smaakgevoelig, dus zorg voor een neutrale kleur.

7. Het eerste beeld

De voorkant van het huis is vaak het eerste wat de potentiële koper ziet. Zorg ervoor dat er geen fietsen of andere spullen in de weg staan als er geïnteresseerden komen kijken. De tuin moet er netjes bij liggen en zorg ervoor dat het pad naar het huis schoon is. Werp ook meteen even een blik op de kozijnen, zit alles nog goed in de verf?

8. Ontspullen

Als je als geïnteresseerde de huiskamer binnen komt, wil je niet als eerste de achterkant van een grote stoel of bank zien. Vaak worden er door de jaren heen zoveel spullen of decoratie verzameld, waardoor het huis minder ruimtelijk oogt. Zet banken en ander groot meubilair tegen de muren aan en niet in het zichtveld. Je zou ervoor kunnen kiezen om overige meubels tijdelijk uit huis te plaatsen, zodat kijkers een beter beeld krijgen van de ruimte.

9. Huisdieren gaan logeren

Hoe lief en leuk ze ook zijn, ze leiden toch ook erg af. Bovendien is niet iedereen gek op dieren. Stuur huisdieren dan ook uit logeren wanneer er foto’s worden gemaakt of bezichtigingen zijn gepland. Vergeet daarbij niet dierenspeeltjes, accessoires, voeder- en drinkbakken tijdelijk op te bergen.

10. Creëer een functie voor elke ruimte

Laat kopers de mogelijkheden van een ruimte zien door ze een duidelijke functie te geven (eethoek, woonkamer, terras). Vergeet de garage, zolder en berging niet, een zolder kan bijvoorbeeld fungeren als washok, logeer- of studeerkamer. Met maar één meubel, zoals een bureau of bed, kun je al de potentie van een kamer showen.

Heb je alle punten doorlopen en gecheckt? Dan ben je klaar voor je eerste bezichtiging!

Andere interessante nieuwsartikelen

Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Hypotheken & Verzekeringen
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top