Upgrade je huis met weinig geld - 5 tips die je snel kunt toepassen



Upgrade je huis met weinig geld - 5 tips die je snel kunt toepassen
25 mrt. 2022·
Leestijd:

Je interieur veranderen is een leuke bezigheid. Voor velen onder ons misschien wel echt een hobby. Met talloze interieuraccounts op Pinterest en Instagram doe je volop inspiratie op. Er is zoveel moois, je kunt elke week je huis wel opnieuw inrichten. 😉 Maar elke keer veranderen van interieur kost een hoop geld… of toch niet? Woon je leuk, maar wil jij je woning wel weer eens opnieuw inrichten of opfrissen met een klein budget? Bekijk dan onze 5 stylingtips met toffe voorbeelden hoe jij je huis kunt inrichten met een klein budget. Laat je inspireren!

Tip 1: Pimp je meubels

Kleine veranderingen in je interieur kun je al maken met de eyecatchers in je woning: jouw meubels. Heb jij houten meubels? Dan kun je ze altijd eens voorzien van een ander kleurtje. Een blik verf en een paar kwasten zijn tegenwoordig niet meer zo duur. Ga jij voor een echte trendkleur? Bouwmarkten kunnen bijna alle kleuren nabootsen door verf van het huismerk te mengen. Dat scheelt een hoop geld. Heb je nog een oud dressoir? Verf deze in een hippe kleur en vervang de greepjes. Hierdoor krijgt jouw woning een compleet andere look-and-feel. Geef gelijk je eetkamerstoelen een fris, nieuw kleurtje. Elke stoel een ander kleur kan ook, niets is te gek!

Tip 2: Muurdecoratie

Kijk je iedere dag tegen dezelfde, saaie muur aan en ben je toe aan wat anders? Laat je budget het niet toe om de hele muur te behangen met een gave print? Ga dan voor een paneel. Deze trend zie je tegenwoordig steeds vaker voorbijkomen. Ga je een paneel behangen, heb je aan één rol al genoeg! Wil je een luxe, warme uitstraling? Ga dan voor een houten wandpaneel. Deze hoef je niet voor veel geld aan te schaffen: jij kunt dit ook prima zelf maken met latjes uit de bouwmarkt. Naast dat het mooie wanddecoratie is, kun je ook gaan voor een roomdevider of zelfs je keukenkastjes er een compleet nieuwe look door geven

Tip 3: Vintage pronkjes

Al jouw pronkstukken hoeven niet bij een dure designwinkel gekocht te worden. Vintage is al een tijd hip, doe er je voordeel mee. De kringloopwinkels staan vaak vol met pareltjes. Je moet er wel een neusje voor hebben. 😉 Met een uniek kastje, een glazen dressoir of een paar leuke vazen creëer je voor een prikkie een hele nieuwe sfeer in jouw woning. Inspiratie opdoen? Pinterest en Instagram staan er vol mee!

Tip 4: Tegels

Één van de grootste kostenposten bij een badkamer renovatie is de afwerking van de wanden en de vloer. Nieuwe tegels kosten al flink wat geld. Je kunt prima (eventueel tijdelijk) een nieuwe look creëren door je badkamertegels te gaan verven. Er staan talloze how-to’s op internet. Volg de juiste stappen, want niet alle verf is geschikt voor badkamertegels. Het resultaat kan echt verbluffend zijn, kijk maar eens naar het volgende voorbeeld.

Tip 5: Mix en match

Een compleet, luxe servies zit er misschien niet in. Als je slim bent, struin je wat rommelmarkten en leuke winkels af om je eigen collectie borden, mokjes en bekers samen te stellen. Als je een passie hebt voor interieur en styling, komt dat vast helemaal goed. Let vooral op de structuur, kleur en het materiaal. Bepaalde tinten combineren prachtig met elkaar. Een samengesteld servies zorgt voor een speels effect. Dit geldt ook voor vazen, meubels of wanddecoratie. Ga lekker los!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Postma Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top