Besparen op vaste lastenBesparen op vaste lasten
27 feb. 2023·
Leestijd:

Besparen op vaste lasten, wie wil dat nou niet? Heb jij een droomwoning op het oog, maar vind je het spannend of je het gaat redden in combinatie met je vaste lasten? Of zit jij goed in je huidige woning, maar wil je wat geld besparen? Lees dan vooral verder!

Verzekeringen

Heb jij al jaren dezelfde verzekering? Ga op onderzoek of andere verzekeringen voordeliger zijn. Het beste is om minimaal één keer per jaar al je verzekeringen bij langs te gaan. Soms krijg je korting als je meerdere verzekeringen afsluit bij een verzekeraar. Het kan ook zijn dat iets in je persoonlijke situatie is veranderd waardoor jij je verzekering kan aanpassen. Tip: maak een jaarlijks terugkerend agendapunt aan waarin jij jezelf herinnert je verzekeringen te checken. Dit kan jaarlijks tientallen euro’s besparen!

Hypotheek

Voor de meeste mensen is de hypotheek de grootste maandlast. Er zijn verschillende manieren waarop je hier mogelijk op kunt besparen. Denk hierbij aan het oversluiten van je hypotheek, rentemiddeling of door een verlaging van je renteopslag.

Energie

Energie besparen is een hot topic. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op je energiekosten. Een makkelijke optie is om ’s nachts alle lampen uit te doen, de kachel uit te zetten en alle stekkers uit het stopcontact te halen. Wil je op langere termijn energie besparen? Kijk dan eens naar isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Internet, bellen en tv

Ga na of je niet te veel betaalt aan internet, bellen en tv. Kijk jij nog wel tv, of kijk je eigenlijk alleen nog naar streamingdiensten? Als je amper televisie kijkt, kun je net zo goed jouw tv abonnement opzeggen. Ga ook direct na of je niet te veel betaalt voor je internet. Snel internet is fijn, maar zolang je niet veel thuis werkt of veel gamet heb je geen supersnel internet nodig.

Onderhoud aan je woning

Besparen door onderhoud te plegen aan je woning klinkt tegenstrijdig. Want onderhoud aan je woning kost geld. Maar door regelmatig onderhoud te doen, bespaar je op lange termijn geld. Dit omdat de kans kleiner is dat je later grote problemen aan je woning gaat krijgen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Hierom zetten wij social media in bij de verkoop van jouw huis

Klaar met werk, heerlijk! Even lekker scrollen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je bent niet de enige die dit doet. Inmiddels gebruiken 14,1 miljoen mensen in Nederland social media! Stel je eens voor hoeveel mensen jouw woning zien als wij jouw woning promoten op social media! Maar heeft het inzetten van social media ook echt positieve invloed op de verkoop van jouw woning? Wij vertellen het je in onze blog.

24 jul. 2023 Meer lezen

Postma Makelaars
Kazernestraat 26
7411 CJ Deventer

Back to top